Člane Slovenskega združenja korporativne varnosti gostilo podjetje Philip Morris

09. november 2022

Novice za člane SKZV+

Novembrsko srečanje članov Slovenskega združenja korporativne varnosti je gostilo podjetje Philip Morris, ki je med drugim tudi korporativni član omenjenega združenja. Tokratno srečanje je bilo posvečeno področju preprečevanja ponarejanja in zlorabe blagovnih znamk.

Srečanje je otvoril predsednik združenja dr. Denis Čaleta z uvodnim nagovorom, nato pa je predal besedo gostiteljem.

Najprej so skozi kratko predstavitev predstavili trende, ki se pojavljajo na področju tihotapljenja in zlorab oz. ponarejanja blagovnih znamk na področju tobačnih izdelkov. Trendi, ki so bili predstavljeni so zaskrbljujoči, saj so se tovarne za ponarejanje preselile nazaj v EU. Tudi v Sloveniji je bil primer odkritja take nelegalne tovarne.

V okviru tega je bil tudi predstavljen primer dobre praske sodelovanja med predstavniki Philip Morrisa in organov pregona, ki so sodelovali v široki mednarodni akciji odkritja nelegalne proizvodnje. Prikazani so bili tudi trendi finančnih izgub, ki jih zaradi takih nelegalnih aktivnosti trpi proračun Republike Slovenije.

V razpravi je prevladovalo strinjanje o potrebnosti okrepitve tega sodelovanja med posameznimi organizacijami Slovenskega združenja korporativne varnosti in javnimi institucijami. Potrebno je slediti primerom dobre praske.

Po zanimivih predavanjih se je predsednik združenja dr. Denis Čaleta zahvalil za izvrstno organiziran dogodek in organizatorjem predal plaketo Slovenskega združenja korporativne varnosti.

Srečanje so zaključili ob prijetnem klepetu, kavici in odlični pogostitvi.

  • PM 10

    naprej

  • PM 1

    nazaj

    naprej

  • PM 12

    nazaj

    naprej

  • PM 6

    nazaj

    naprej

  • PM 3

    nazaj

    naprej

  • PM 13

    nazaj

    naprej

  • PM 14

    nazaj