Vaja v okviru projekta APPRAISE v vodnem parku Atlantis v BTC

18. maj 2023

Dne 11.5.2023 smo v okviru evropskega projekta APPRAISE »Facilitating public & private security operators to mitigate terrorism scenarios agains soft targets«, v katerem imamo slovenski partnerji BTC, MNZ/Policija in Institut za korporativne varnostne študije izredno pomembno vlogo, organizirali vajo odprto tudi za strokovno javnost.

Na vaji smo v realnem okolju in v realnem času preizkusili nove procesne in tehnološke pristope, ki bodo omogočali uvajanje najsodobnejših tehnologij in znanj ter boljše sodelovanje med državnimi in zasebnimi varnostnimi deležniki na področju zaščite javnih prostorov v primeru terorističnih in drugih s tem povezanih napadov.

Vaja je bila organizirana v vodnem mestu Atlantis v BTC CIty Ljubljana, ki predstavlja enega od štirih pilotov projekta APPRAISE. Na vaji je sodelovalo vseh 27 partnerjev projekta iz 10 evropskih držav. Vaja je pokazala uporabnost do sedaj, v okviru projekta APPRAISE, razvitih procesnih in tehnoloških pristopov in podala kvalitetne nastavke za nadaljnji razvoj in testiranje procesnih in tehnoloških pristopov v ostalih treh pilotih organiziranih v okviru projekta APPRAISE. Na vaji je operativno sodelovala tudi slovenska Policija, ki je to priložnost izkoristila tudi za preverjanje svojih zmogljivosti, opremljenosti, organiziranosti, taktike delovanja in učinkovitosti ukrepanja ob tovrstnih varnostnih dogodkih in incidentih.

 • IMG 8369

  naprej

 • IMG 8372

  nazaj

  naprej

 • IMG 8373

  nazaj

  naprej

 • IMG 8376

  nazaj