Vabilo na posvet ob Evropskem dnevu varstva osebnih podatkov

15. januar 2018

Informacijski pooblaščenec RS (sicer tudi korporacijski član Slovenskega združenja korporativne varnosti) in Gospodarska zbornica Slovenije vas vabita na posvet ob Evropskem dnevu varstva osebnih podatkov z delovnim naslovom »Katere naloge in izzivi čakajo Pooblaščene osebe za varstvo podatkov in kaj njihovo imenovanje pomeni za organizacijo, pa tudi kaj za varstvo osebnih podatkov nasploh?« Dogodek se bo zgodil v petek, 26. januarja 2018, ob 10. uri, v dvorani A Gospodarske zbornice Slovenije, na Dimičevi ulici 13 v Ljubljani.

Informacijski pooblaščenec tradicionalno vsako leto ob evropskem Dnevu varstva osebnih podatkov organizira dogodek, tokrat skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije. Letošnji dogodek bodo posvetili eni od pomembnih novosti, ki jih prinaša evropska reforma varstva osebnih podatkov za upravljavce – pooblaščenim osebam za varstvo osebnih podatkov (ang. Data Protection Officer – DPO). Nova uredba se začne uporabljati 25. 5. 2018, ko bodo morale biti tudi imenovane te osebe v vseh javnih organih in telesih ter v organizacijah, katerih temeljna dejavnost je sistematično in obsežno spremljanje posameznikov ali obsežna obdelava posebnih vrst osebnih podatkov.


Na posvetu bi radi izpostavili dobre prakse in izkušnje organizacij, ki jim vloga Pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov ni tuja ter spodbudili izmenjavo mnenj, pogledov in izkušenj o novostih, prednostih in izzivih, ki jih čakajo po novi evropski Splošni uredbi. Skupaj s predstavniki upravljavcev in različnih strokovnjakov za varstvo osebnih podatkov torej želimo odgovoriti na ključno vprašanje, katere naloge in izzivi čakajo Pooblaščene osebe za varstvo podatkov in kaj njihovo imenovanje pomeni za organizacijo, pa tudi kaj za varstvo osebnih podatkov nasploh.

Prijave so možne do 24. januarja preko spletne prijavnice. Več informacij in program.

Tradicionalno bodo podelili tudi priznanje Ambasador zasebnosti in nagrade prejemnikom certifikatov po standardu za informacijsko varnost ISO/IEC 27001.

Vljudno vabljeni!