Vabilo na posvet ob Evropskem dnevu varstva osebnih podatkov

12. januar 2017

Informacijski pooblaščenec RS, sicer tudi korporacijski član Slovenskega združenja korporativne varnosti, vas vabi na posvet ob Evropskem dnevu varstva osebnih podatkov z delovnim naslovom "Bodo pravice posameznikov in dolžnosti upravljavcev zbirk osebnih podatkov drugačne z novo Splošno uredbo o varstvu podatkov? " Dogodek se bo zgodil v petek, 27. januarja 2016, ob 10. uri, v dvorani Zdravniške zbornice, na Dunajski cesti 162 v Ljubljani.

Informacijski pooblaščenec tradicionalno vsako leto ob evropskem Dnevu varstva osebnih podatkov organizira dogodek. Letos ga bodo posvetili iskanju odgovorov na vprašanja, katere novosti in izboljšave pa tudi izzive prinaša evropska reforma varstva osebnih podatkov za posameznike in njihove pravice ter seveda upravljavce. Evropa je s sprejemom nove evropske Splošne uredbe o varstvu podatkov naredila pomemben korak v smeri zagotavljanja učinkovitejšega varstva osebnih podatkov. Uredba se začne uporabljati 25. 5. 2018, do takrat pa nas vse čaka še veliko dela, če želimo, da bomo prednosti uredbe tudi dejansko občutili.

Na dogodku bodo skupaj s predstavniki upravljavcev, resornega ministrstva in različnih strokovnjakov za varstvo osebnih podatkov odprli razpravo o nalogah, ki nas čakajo v Sloveniji v letu 2017 pri pripravah na izvajanje nove uredbe.

Tradicionalno bodo podelili tudi nagrade za dobre prakse na področju varstva osebnih podatkov.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite. Prosimo vas, da udeležbo potrdite do 18. januarja na elektronski naslov: gp.ip@ip-rs.si .