Predstavniki ICS-Ljubljana tudi letos pomembno prispevali k veliki mednarodni konferenci "Counter terrorism challenges in region of SE Europe"

26. april 2016

Ob koncu aprila je v Mariboru potekala velkika mednarodna konferenca "Counter terrorism challenges in region of SE Europe", ki je letos ponovno združila predstavnike več kot 30 držav vse od ZDA do Avstralije ter vse pomembnejše mednarodne organizacije, ter tako ponovno potrdila sloves enega od najpomembnejših evropskih dogodkov s področja boja proti terorizmu. Osrednja tema letošnjega dogodka je bila posvečena aktualnim dogodkom in sicer "Extremist Infiltration and Arms Smuggling in the Light of Migration Crisis in Europe". V desetih konferenčnih sekcijah se je zvrstilo 27 predavateljev, omogočeno pa je bilo tudi neposredno sodelovanje udeležencev skozi diskusije na in ob sami konferenci. Samo konferenco so s svojimi nagovori poleg dr. Denis Čalete odprli še mag. Miloš Bizjak, Državni sekretar Ministrstva za obrambo, g. Brent Hartley, Veleposlanik ZDA, g. Tim Doorey, CCMR in g. Boštjan Šefic, Državni sekretar Ministrstva za notranje zadeve.

Veliko težo so tudi tokrat pri organizaciji in izvedbi nosili predstavniki Instituta za korporativne varnostne študije, ICS-Ljubljana. Dr. Denis Čaleta je tudi letos predsedoval organizacijskemu odboru konference. Skupaj s kolegom Paulom Shemello iz Montereya pa sta ob veliki pomoči kolegov z ICS ponovno uredila in izdala znanstveno monografijo z naslovom "Comprehensive Approach to Counter Radicalism and Extremism - Future Challenges for Counter Terrorism Process".

  • 2

    naprej

  • 5

    nazaj

    naprej

  • 7

    nazaj

    naprej

  • Group2

    nazaj

    naprej

  • Ovitek 2

    nazaj

    naprej

  • Ovitek 2

    nazaj