Predstavnik ICS tudi letos povabljen na dogodek povezan s kibernetsko varnostjo v organizaciji British Embassy Vienna

12. februar 2015

Predstavnik ICS Ljubljana je bil tudi letos na podlagi povabila prisoten na mednarodnem dogodku povezanim s kibernetsko varnostjo "Cyber and Information Security Showcase", ki ga je v času 10.-11. februarja 2015 organizirala British Embassy na Dunaju. Na dogodku so bile posebej izpostavljene najnovejše dobre prakse in tehnološke rešitve organizacij iz Velike Britanije na področju obvladovanja kibernetskih tveganj v nacionalnem in mednarodnem okolju.

Med samim dogodkom se je Dr. Denis Čaleta med drugim srečal tudi s profesorico Sadie Creese iz Department of Computer Science na University of Oxford. Omenjena je med drugim tudi Director of Oxford’s Cyber Security Centre, Director of the Global Cyber Security Capacity Centre at the Oxford Martin School, and a co-Director of the Institute for the Future of Computing at the Oxford Martin School. Posebej so bili pogovori usmerjeni v projekt, ki bi ga v sofinanciranju Svetovne Banke lahko izvedli v Republiki Sloveniji z namenom analize in izdelave priporočil za izgradnjo ustreznega sistema na področju kibernetske varnosti.

Udeležba na dogodku pa potrjuje tudi odlično sodelovanje, ki je vzpostavljeno med ICS Ljubljana in oddelkom UK Trade & Investment iz British Embassy v Ljubljani.