Predstavniki ICS Ljubljana tudi letos prisotni na konferenci o zaščiti kritične infrastrukture v Zagrebu

22. november 2019

V Zagrebu se je 21. in 22. novembra odvila mednarodna konferenca z naslovom »Izazovi u zaštiti industrije i infrastrukture«, ki sta jo organizirala Hrvatski institut za urbano sigurnost (HIUS) in revija ZAŠTITA iz Zagreba.

Na posebno povabilo organizatorjev se je konference udeležil predstavnik ICS Ljubljana dr. Denis Čaleta. V svojem predavanju z naslovom »Izzivi implementacije novih rešitev v procesu zaščite kritične infrastrukture«, je izpostavil izkušnje in znanja, ki jih ima ICS-Ljubljana na področju sodelovanja v pomembnih evropskih projektih na področju zaščite kritične infrastrukture. Predavanje je bilo osredotočeno na izkušnje pri uvajanju sistema KI v Republiki Sloveniji, dosežke in način reševanja določenih izzivov, s katerimi so se srečevali deležniki. Poudaril je, da postaja v kompleksnem varnostnem okolju zaščita KI zelo pomemben proces, za katerega niso odgovorne samo državne institucije, ampak so v ta sistem vse bolj vključeni tudi drugi subjekti. Izvajanje novih tehnoloških in metodoloških rešitev ima pomembno vlogo pri učinkovitosti ukrepov in sistemov na področju zaščite KI.

Po predavanju je sledilo veliko dodatnih vprašanj, ki so bila namenjena možnostim za poglobitev sodelovanja in nudenje pomoči s strani ICS-Ljubljana, pri vključevanju hrvaških organizacij v proces evropskih projektov na področju zaščite kritične infrastrukture.

  • Zagreb19 2

    naprej

  • Zagreb19 3

    nazaj

    naprej

  • Zagreb19 1

    nazaj