Predavanje z naslovom "Internet stvari (IoT), ki temelji na arhitekturi spletnih vmesnikov pametnega doma ali podjetja."

V okviru februarskega srečanja Slovenskega združenja korporativne varnosti smo lahko prisluhnili predavanju z naslovom »Internet stvari (IoT), ki temelji na arhitekturi spletnih vmesnikov pametnega doma ali podjetja«.

07. februar 2020

Novice za člane SKZV+

V zadnjem obdobju smo priča razmahu novih tehnologij, ki v veliki večini delujejo s pomočjo ali podporo informacijo-komunikacijske tehnologije. To pa seveda na področje informacijske varnosti naše infrastrukture in proizvodnih procesov prinaša nova tveganja in izzive. Pomembno je, da te izzive in tveganja ustrezno prepoznavamo in se jih pri načrtovanju uvajanja novih tehnoloških rešitev tudi zavedamo.

S tem namenom smo tokratno srečanje Slovenskega združenja korporativne varnosti izvedli nekoliko drugače in sicer v obliki predavanja in vodene razprave z naslovom - Internet stvari (IoT), ki temelji na arhitekturi spletnih vmesnikov pametnega doma ali podjetja. Predstavitev je imel g. Žiga Podgoršek, sicer certificirani etični heker, ki nam je podal osnovno predstavitev problema in odprl nekaj izzivov ter posredoval izkušnje skozi praktične primere. Seveda nam je za konec podal tudi možne rešitve oziroma poti, na kak način se ubraniti pred IoT napadi.

V nadaljevanju smo lahko skozi vodeno razpravo, ki jo je vodil predsednik združenja dr. Denis Čaleta, prisluhnili izmenjavi izkušenj in dobrih praks med člani. Srečanje smo zaključili v prijetnem klepetu in pogostitvi, ter vabilu na mednarodno konferenco Dnevi korporativne varnosti, ki se bo odvila 11. in 12. marca v Ljubljani.

 • Io T 8

  naprej

 • Io T 3

  nazaj

  naprej

 • Io T 6

  nazaj

  naprej

 • Io T 5

  nazaj

  naprej

 • Io T 1

  nazaj

  naprej

 • Io T 4

  nazaj