Člane Slovenskega združenja korporativne varnosti gostilo podjetje Petrol

19. april 2023

Novice za člane SKZV+

Aprilsko srečanje članov Slovenskega združenja korporativne varnosti je gostilo podjetje Petrol, ki je tudi dolgoletni član omenjenega združenja.

Tematika tokratnega srečanja je bila posvečena aktualni vsebini povezani s predstavitvijo Petrolovega skladiščnega centra v Zalogu. Predstavitev sta izvedla direktorica področja za trajnost, kakovosti in varnost dr. Marta Svoljšak Jerman in direktor službe za korporativno varnost g. Franc Pavlin.

Srečanje je otvoril predsednik združenja dr. Denis Čaleta z uvodnim nagovorom, nato pa je predal besedo direktorici področja za trajnost, kakovosti in varnost dr. Marti Svoljšak Jerman, ki je pozdravila člane in jih peljala do dela skladišča, kjer imajo rezervoarje z gorivom. Tam je nato podrobno in zelo zanimivo opisala celotno delovanje glavnih procesov okoli skladiščenja goriv, transporta in varnosti pri celotnem procesu. Dotaknila se je tudi tematik, kot so izzivi varnosti ter vplivi na okolje v primeru izrednih dogodkov. Nato je opisala tudi celotno pot in izzive logistike od Sermina v Luki Koper pa vse do skladišča v Zalogu. Izpostavila je s kakšnimi težavami se srečujejo in kako jih uspešno odpravljajo.

Kasneje so si člani lahko ogledali tudi prostore, kjer imajo laboratorije za ugotavljanje kvalitete in čistoče goriv ter izvedeli kakšna je vloga teh laboratorijev ter celoten potek in koordinacijo dela.

Kasneje sta sledili še izjemno zanimivi predstavitvi, najprej g. Franca Pavlina direktorja službe za korporativno varnost, ki je skozi svoje področje opisal delovni proces na področju korporativne varnosti ter organizacije. Nato pa je še dr. Marta Svojlšak Jerman z izčrpno predstavitvijo opisala SEVESO obrate v celotnem podjetju Petrol.

Na koncu so sledila še vprašanja članov, na katera sta gostitelja z veseljem odgovorila ter kratka misel predsednika združenja dr. Denisa Čalete, in sicer kako pomembno za uspeh je sinhrono delovanje vseh deležnikov v podjetju. Pohvalil je tudi izjemno uspešno zgodbo, ki je nastala pri evropskem projektu Infrastress v sodelovanju Petrola in Instituta za korporativne varnostne študije.

Po zanimivih predavanjih se je predsednik združenja dr. Denis Čaleta zahvalil za izvrstno organiziran dogodek in organizatorjema predal plaketo Slovenskega združenja korporativne varnosti.

Srečanje so zaključili ob sproščenem in prijetnem klepetu ter odlični pogostitvi.

 • Petrol 11

  naprej

 • Petrol 5

  nazaj

  naprej

 • Petrol 3

  nazaj

  naprej

 • Petrol 13

  nazaj

  naprej

 • Petrol 18

  nazaj

  naprej

 • Petrol 6

  nazaj

  naprej

 • Petrol 21

  nazaj

  naprej

 • Petrol 25

  nazaj