16. 11. 2010

Posvet: Standardizacija in akreditacija v procesih zagotavljanja korporativne varnosti

Srečanje je namenjeno uveljavljanju procesov standardizacije in akreditacije na področje celovitega zagotavljanja korporacijske varnosti. Standardizacija procesov in akreditacija izpolnjevanja vseh potrebnih zahtev, sta dve zelo pomembni orodji vodstvenim strukturam in varnostnim managerjem v organizacijah, ki k obvladovanju tveganj pristopajo sistemsko in načrtno.

Uvodna beseda

Spoštovani,

obveščamo vas, da se bo strokovni posvet z naslovom »Standardizacija in akreditacija v procesih zagotavljanja korporativne varnosti«, pričel v torek 16.november 2010 ob 09,00 uri v konferenčni dvorani M hotela v Ljubljani.

Tokratna rdeča nit srečanja je namenjena uveljavljanju procesov standardizacije in akreditacije na področje celovitega zagotavljanja korporacijske varnosti. Standardizacija procesov in akreditacija izpolnjevanja vseh potrebnih zahtev, sta dve zelo pomembni orodji vodstvenim strukturam in varnostnim managerjem v organizacijah, ki k obvladovanju tveganj pristopajo sistemsko in načrtno. Navedeni procesi predstavljajo nujen predpogoj za izkazovanje odličnosti posameznega gospodarskega in javnega subjekta ter predstavljajo pomembno konkurenčno prednost pred njihovimi konkurenti v zahtevnem globalnem okolju.

Menimo, da vam bo strokovni posvet ponudil pojasnila in odgovore na vprašanja, izzive ter dileme s področja standardizacije in evalvacije procesov na področju zagotavljanja korporativne varnosti.

Cilj strokovnega posveta je predstaviti najnovejše zakonske zahteve, primere dobre prakse ter primere uspešnih prenosov znanj v prakso, omogočiti neposreden stik med teoretiki in praktiki ter pospešiti razgrinjanje in reševanje aktualnih problemov na področju upravljanja varnostnih tveganj v organizacijskem procesu s pomočjo orodij, ki jih predstavljata standardizacija in akreditacija.

Pričakujemo, da se bo dodana vrednost posveta, poleg vsega, izrazila ravno skozi razpravo, ki jo boste obogatili s svojimi izkušnjami, dilemami, predlogi in vprašanji.

Za vse ostale informacije o organizatorju dogodka in samem dogodku ter prijavi na nacionalni posvet lahko najdete na spletni strani www.ics-institut.si.

Vljudno vabljeni vsi:

  • vodstva organizacij in vodje na različnih ravneh vodenja,
  • skrbniki procesov in organizatorji poslovanja,
  • varnostni managerji in strokovnjaki,
  • predstavniki vodstva za sisteme vodenja procesov,
  • vsi, ki sodelujejo v procesih implementacije standardov,
  • vsi, ki se ukvarjate z akreditacijskimi aktivnostmi,
  • vsi, ki želijo bolj podrobno razumeti pomen standardizacije in evalvacije na področju zagotavljanja korporativne varnosti v zasebnih in javnih okoljih.

Veselimo se srečanja z vami!

mag. Miran Vršec - direktor ICS

dr. Denis Čaleta, ICS - Predsednik organizacijskega odbora

Program

08:30 - 09:00

Prihod in registracija udeležencev
09:00 - 09:30

OTVORITEV NACIONALNEGA POSVETA

Uvodni nagovori:

  • doc. dr. Denis Čaleta – predsednik organizacijskega odbora
  • mag. Miran Vršec – direktor ICS

09:30 - 10:20

Vabljeno predavanje: Pomen standardizacijskih in akreditacijskih procesov na celovito zagotavljanje korporacijske varnosti

doc. dr. Milan Vršec – Predsednik združenja korporativne varnosti

10:20 - 11:00

Odmor za kavo

11:00 - 11:40

Vabljeno predavanje: Procesi standardizacije in njihovo uvajanje na posameznih področjih korporacijske varnosti

g. Gorazd Opaškar, univ.dipl.inž.el. - Slovenski inštitut za standardizacijo (SIST)

11:40 - 12:20

Vabljeno predavanje: Akreditacija – pomen in vloga v procesih dvigovanja kakovosti

mag. Peter Kunc - Slovenska Akreditacija (SA)

12:20 - 13:00

Odmor za kavo s prigrizkom

13:00 - 13:40

Vabljeno predavanje: Uvajanje in pomen rešitev standardizacije in akreditacije na področju informacijske varnosti – praktični primeri

g. Mladen Terčelj, svetovalec direktorja – Nova Ljubljanska Banka, d.d.

Lokacija

Lokacija

Konferenčna dvorana hotela M

Derčeva ulica 4

1000 Ljubljana

Konferenčne dvorane

Konferenčne dvorane hotela M si lahko ogledate na sledeči povezavi: http://www.m-hotel.si/default.asp?mID=sl&pID=seminarji