21. 06. 2010

Nacionalni posvet »Varovanje javnih zbiranj - dileme in izzivi uveljavljanja nove zakonodaje«

Srečanje je namenjeno spoznavanju zakonodaje s področja varovanja javnih zbiranj, nove Uredbe o obveznem organiziranju službe varovanja na javnih prireditvah in s tem povezano problematiko s področja varovanja javnih zbiranj in prireditev na prostem in v zaprtih prostorih (nočnih klubih, diskotekah in podobnih objektih).

Uvodna beseda

Spoštovani,

strokovni posvet z naslovom »Varovanje javnih zbiranj - dileme in izzivi uveljavljanja nove zakonodaje«, se bo pričel v ponedeljek 21. junija 2010 ob 09,00 uri v konferenčni dvorani Centra Evropa na Dalmatinovi 4 v Ljubljani.

Tokratna rdeča nit srečanja je namenjena spoznavanju zakonodaje s področja varovanja javnih zbiranj, nove Uredbe o obveznem organiziranju službe varovanja na javnih prireditvah in s tem povezano problematiko s področja varovanja javnih zbiranj in prireditev na prostem in v zaprtih prostorih (nočnih klubih, diskotekah in podobnih objektih). Močno se je namreč razširil krog zavezancev na področju dejavnosti organiziranja javnih zbiranj in jim opredelil jasne naloge na področju organizacije službe varovanja, njenega načrtovanja in poročanja o izvedbi aktivnosti na MNZ ter kazensko in materialno odgovornost v primeru nespoštovanja omenjenih predpisov.

Menimo, da vam bo strokovni posvet ponudil pojasnila in odgovore na vprašanja, izzive ter dileme s področja varovanja javnih zbiranj in prireditev.

Cilj strokovnega posveta je predstaviti najnovejše zakonske zahteve, primere dobre prakse ter primere uspešnih prenosov znanj v prakso, omogočiti neposreden stik med teoretiki in praktiki ter pospešiti razgrinjanje in reševanje aktualnih problemov na področju upravljanja varnostnih tveganj v organizacijskem procesu javnih zbiranja prireditev.

Pričakujemo, da se bo dodana vrednost posveta, poleg vsega, izrazila ravno skozi razpravo, ki jo boste obogatili s svojimi izkušnjami, dilemami in vprašanji.

Posvet bomo zaključili z manjšo pogostitvijo.

Za vse ostale informacije o organizatorju dogodka in samem dogodku ter prijavi na nacionalni posvet lahko najdete na spletni strani www.ics-institut.si .

Vljudno vabljeni vsi zavezanci po uredbi, ki obsegajo:

Gospodarske družbe in samostojne podjetnike, posameznike ali društva ter druge organizacije, določene s predpisom, statutom ali pravili, ki v svojih poslovnih prostorih, kateri so namenjeni za opravljanje te dejavnosti, kot svojo redno dejavnost prireditve organizirajo, v okviru dejavnosti gostinskega obrata, ki ponuja mehansko ali živo glasbo za ples oziroma družabni program (diskoteke in nočni klubi) oziroma takšne prireditve organizira v okviru drugih dejavnosti za prosti čas (diskoteke ali nočni klubi brez strežbe pijač).

Prijavite se lahko preko obrazca za prijavo. Prijava na strokovni posvet je možna najkasneje do 18 junija 2010. Strokovni posvet se bo izvedel v primeru zadostnega števila prijavljenih udeležencev.

Veselimo se srečanja z vami!

mag. Miran Vršec - direktor ICS

dr. Denis Čaleta, ICS - Predsednik organizacijskega odbora

Program

08:30 - 09:00

Prihod in registracija udeležencev
09:00 - 09:30

OTVORITEV NACIONALNEGA POSVETA

Uvodni nagovor:

  • dr. Denis Čaleta – predsednik organizacijskega odbora
  • mag. Miran Vršec – direktor ICS
  • vabljeni častni gost iz Ministrstva za notranje zadeve

09:30 - 10:10

Vabljeno predavanje: Predstavitev zakonodaje povezane s področjem varovanja javnih zbiranj

Predstavnik Ministrstva za notranje zadeve

10:10 - 10:50

Vabljeno predavanje: Predstavitev Uredbe o obveznem organiziranju službe varovanja javnih prireditev

Predstavnik Ministrstva za notranje zadeve

11:00 - 11:30

Odmor za kavo

11:30 - 12:10

Vabljeno predavanje: Izdelava dokumentov varovanja potrebnih za izvedbo varovanja javnega zbiranja oziroma prireditve

Mag. Miran Vršec

12:10 - 12:50

Vabljeno predavanje: Načrtovanje, organizacija in izvedba varovanja javnega zbiranja oziroma prireditve

Doc.dr. Denis Čaleta

12:50 - 13:10

Odmor za kavo

13:10 - 13:50

Vabljeno predavanje: Zavarovanje rizikov povezanih z izvedbo javnega zbiranja oziroma prireditve

Predstavnik zavarovalnice

13:50 - 15:00

Zaključek s pogostitvijo in družabnim srečanjem

Lokacija

Konferenčna dvorana Centra Evropa

Dalmatinova 4

1000 Ljubljana

Povezane vsebine