Zaščita blagovne znamke

Zavedamo se, da je ponarejanje in nelegalna trgovina globalen problem, ki zahteva odločno ukrepanje in mednarodno sodelovanje različnih organizacij ter posameznikov. Naš institut je specializiran za zagotavljanje celostne zaščite blagovne znamke ter smo pripravljeni prispevati svoje znanje in izkušnje v boju proti tej težavi.

Analiza in preiskovanje

Naša ekipa strokovnjakov bo izvedla temeljito analizo nelegalne trgovine v vašem območju delovanja. S pomočjo partnerjev in naprednih analitičnih orodij lahko namesto Vas identificiramo vzorce, analiziramo trgovske poti, ključne akterje ter organizirane kriminalne združbe, povezane z nelegalno trgovino. S temi informacijami boste imeli močno osnovo za izvajanje učinkovitih protiukrepov, ki jih lahko izvedemo namesto Vas.

Standardni operativni postopki in digitalizacija

Za vzpostavitev nedvoumnih smernic za boj proti nezakoniti trgovini morajo podjetja nujno vzpostaviti poenostavljene operativne protokole. Te protokole je mogoče digitalizirati, da se izboljšata dostopnost in izvajanje. Uporaba bolj privlačne terminologije, kot je "preiskovalni standard" namesto "standardni operativni postopek", lahko učinkovito pritegne zainteresirane strani. Ti postopki morajo zajemati vse obvezne dejavnosti, ki so sistematično razvrščene, hkrati pa omogočajo prilagajanje zahtevam strank. Ključna je prisotnost spletne platforme, ki služi kot centralizirano vozlišče za postopke odobritve, enotno vnašanje podatkov in varno izmenjavo informacij na podlagi potrebe po seznanitvi.

Izobraževanje in ozaveščanje

Verjamemo, da je ključno ozaveščanje in izobraževanje, saj se s tem zmanjša povpraševanje po nelegalnih izdelkih. Pripravimo lahko prilagojene programe izobraževanja, ki ciljajo na različne ciljne skupine, vključno z javnostjo, podjetji in vladnimi institucijami. Ti programi zavzemajo informacije o tveganjih nelegalne trgovine ter spodbujajo etično potrošnjo.

Sodelovanje z organi pregona

Za učinkovit boj proti nelegalni trgovini je ključno sodelovanje z organi pregona. Naša ekipa tesno sodeluje z lokalnimi, nacionalnimi in mednarodnimi organi pregona, z namenom izmenjave informacije, analize in obveščevalnih podatkov. Skupaj smo razvili strategije za odkrivanje organiziranih kriminalnih združb in njihovih dejavnosti.

Tehnološke rešitve

Izkušnje kažejo, da tehnologija igra ključno vlogo pri boju proti nelegalni trgovini. Skupaj z našimi partnerji uporabljamo najnovejše tehnološke rešitve, kot so umetna inteligenca, analitika podatkov, sledenje transakcijam in prepoznavanje vzorcev, da se odkrijejo in preprečijo nezakonite dejavnosti. Prav tako vam lahko pomagamo pri implementaciji ustreznih tehnoloških sistemov za učinkovit boj proti nelegalni trgovini.

Mednarodno sodelovanje

Nelegalna trgovina je globalen pojav, ki zahteva mednarodno sodelovanje. Naša ekipa ima, z izbranimi partnerji, izkušnje pri vzpostavljanju in vodenju mednarodnih koalicij ter sodelovanju z mednarodnimi organizacijami. Skupaj bomo delali na izmenjavi informacij, koordinaciji operacij in izvajanju skupnih protiukrepov.

Kontaktna oseba za področje zaščite blagovnih znamk:

Marko Mihalič, e-naslov: marko.mihalic(@)ics-institut.si