Vlada poskuša z dodatnimi ukrepi zagotoviti obvladovanje razmer širjenja koronavirusa

31. marec 2020

Dr. Denis Čaleta, predsednik sveta Institut za korporativne varnostne študije je v informativni oddaji 24 ur pojasnil nekaj pogledov na predlagane korake Vlade Republike Slovenije o povečanju pooblastil Policiji pri zagotavljanju varnosti in uveljavitvi predpisanih ukrepov za preprečevanje širitve koronavirusa v Republiki Sloveniji.

Vsekakor je odziv vlade pričakovan, saj še vedno pomemben delež prebivalcev Slovenije, ne upošteva predvidenih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa. Je pa res, da je potrebno širitve pooblastil ustrezno pretehtati in dobiti ustrezno soglasje najpomembnejših inštitucij, ki v Republiki Sloveniji skrbijo za ravnovesje poseganja v človekove pravice. Seveda pa mora ta razprava nuno potekati v argumentaciji in ob zavedanju resnosti situacije. V tej zahtevni situaciji se je potrebno izogibati političnim zlorabam in širjenju dezinformacij za nabiranje cenenih političnih točk. Slovenija in predvsem slovensko gospodarstvo potrebuje čim prejšnjo možnost za normalno delovanje. To pa lahko zagotovimo samo ob striktnem upoštevanju ukrepov za zajezitev širjenja okužb. V nasprotnem primeru drvimo v družbeno in gospodarsko katastrofo, ki si jo nihče ne želi.

Več si lahko ogledate na https://www.24ur.com/novice/slovenija/policija-svetuje-ob-poti-v-drugo-obcino-imejte-pri-sebi-dokazilo-o-nujnosti-poti.html.