Vabilo na prvo novembrsko srečanje članov Slovenskega združenja korporativne varnosti

27. oktober 2021

Novice za člane SKZV

Spoštovani člani, v torek 9. novembra 2021 ob 17:00 uri, vas vabimo na prvo novembrsko srečanje članov Slovenskega združenja korporativne varnosti. To srečanje bomo namenili zanimivi tematiki »Kvantnega računalništva«, tokrat pa nas bo gostila Fakulteta za matematiko in fiziko. Zaradi posebnega delovanja kvantno mehanskih šifrirnih »ključev« bo prihajajoča tehnologija omogočala doseganje, do sedaj nedosegljivo visoke stopnje varnosti sogovornikov. Kvantni ključi so zaporedja naključnih števil, ki se na daljavo vzpostavijo z izmenjavo posameznih fotonov, kvantov svetlobe in protokol izmenjave poteka po zakonih kvantne mehanike. Če bi kdo ta ključ poskušal prestreči, bi takoj pustil sled, ki bi sogovornikom omogočila, da vdor zaznajo in nemudoma ukrepajo. Pomembno je, da razumemo trende, ki se kažejo v prihodnosti, zato je možnost biti med prvimi seznanjen z najnovejšimi raziskavami, zelo pomembna.

Srečanje bo organizirano v živo, na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani, na naslovu Jadranska ulica 19, Ljubljana. Dogajanje se bo odvijalo v knjižnici fakultete. Naša gostitelja in predavatelja bosta prof. dr. Anton Ramšak in prof. dr. Reiner Kaltenbaek. Parkirali bomo lahko na brezplačnem parkirišču pred fakulteto.

Dnevni red:

  • 16:50 Zbor članov na parkirišču pred Fakulteto za matematiko in fiziko
  • 17:00 Pozdravni nagovor gostiteljev
  • 17:10-18:00 Predstavitev in obisk kvantnega laboratorija pod vodstvom prof. dr. Reinerja Kaltenbaeka
  • 18:00-18:15 Kratka razprava na strokovno tematiko
  • 18:15-18:45 Manjša pogostitev in kratko druženje članov

Prosim, da svojo prisotnost (oz. odsotnost) na dogodku javite najkasneje do 8. novembra 2021 na elektronski naslov zdruzenje@ics-institut.si ali tel. (0)5 905 43 00. Vse ostale informacije vam posredujemo na podlagi vaše potrditve udeležbe na srečanju. Hkrati vas vabimo na ogled članskih spletnih strani, kjer si lahko ogledate utrinke iz naših preteklih srečanj – povezava »NOVICE ZA ČLANE«.

Opomba: Srečanje bomo organizirali ob izpolnjevanju pogojev PCT. Kot je za UL predpisano, se dosledno preverjajo ob vhodu v stavbo.

Lepo vas pozdravljamo in se resnično veselimo srečanja z vami.