Vabilo na drugo oktobrsko srečanje članov Slovenskega združenja korporativne varnosti

13. oktober 2020

Novice za člane SKZV

Spoštovani člani, v četrtek 22.10.2020 od 13:00 do 14:30 ure. vas vabimo na drugo oktobrsko srečanje Srečanje bo zaradi razmer, ki veljajo v Sloveniji, potekalo preko spletne platforme.

Tokrat bomo v luči meseca kibernetske varnosti organizirali okroglo mizo z naslovom »Kaj lahko ponudniki storitev in tehnologij dodajo v mozaik višje kibernetske varnosti?« Voden pogovor s strateškimi voditelji izbranih poslovnih organizacij bo vodil predsednik združenja, dr. Denis Čaleta.

Gostje spletne okrogle mize:

  • ga. Zdravka ZALAR - direktorica SMART IS
  • g. Peter CEFERIN – tehnični direktor SMART COM
  • g. Igor ZGONC – direktor SBR (Silver Bullet Risk)
  • g. Thomas TOMSICH- direktor ZARJA ELEKTRONIKA
  • g. Predrag PETROVIĆ – direktor ID SHOP

Vsebina okrogle mize

V mesecu kibernetske varnosti nadaljujemo razprave, kako še okrepiti sisteme v naših organizacijah, ki bodo zagotavljali še višjo stopnjo varnosti procesov in informacij z vidika kibernetske varnosti. Danes si težko predstavljamo delovanje naših informacijsko-varnostnih sistemov brez podpore naših pogodbenih partnerjev. To pa pomeni, da so izvajalci in ponudniki varnostnih storitev ravno tako pomemben del celotnega sistema oz. mozaika, ki ga moramo izgraditi za ustrezno zagotovitev varnosti v naših organizacij. Glede na to, da smo v preteklih pogovorih z upravljalci kritične infrastrukture, izvajalci bistvenih storitev in strateškim managementov poslovnih organizacij, večkrat razpravljali kje vidijo glavne izzive za prihodnost. V tem okviru smo velikokrat poudarili pomen zunanjih poslovnih partnerjev, ki organizacijam s svojimi storitvami in tehnologijo pomagajo zagotavljati ustrezen nivo varnosti.

Tokrat se bomo na okrogli mizi pogovarjali s strateškimi voditelji nekaj pomembnih organizacij, ki v Republiki Sloveniji predstavljajo pomembne deležnike v sektorju ponudnikov storitev na področju korporativne in s tem posledično tudi kibernetske varnosti. Pogovor bo posebej usmerjen v težiščne izzive:

  • Kaj lahko ponudniki storitev naredijo za boljšo kvaliteto celovitega sistema korporativne in posledično tudi kibernetske varnosti?
  • Kako vzpostaviti še trdnejše poslovno in strokovno zaupanjem med organizacijami in ponudniki varnostnih storitev?
  • Katere so tiste kvalitete, ki jih želijo ponudniki posebej izpostaviti kot dodano vrednost na tržišču informacijsko- varnostnih storitev?
  • Kako zagotoviti ustrezno izobraževanje kadrovskega potenciala v obeh segmentih (na strani ponudnikov in prejemnikov)?

Prosim, da svojo prisotnost (oz. odsotnost) na dogodku javite najkasneje do 21. oktobra 2020 na elektronski naslov zdruzenje@ics-institut.si ali tel. (0)5 905 43 00. Vse informacije vezane z navodili za prijavo v sejo srečanja vam posredujemo na podlagi vaše potrditve udeležbe na srečanju. Hkrati vas vabimo na ogled članskih spletnih strani, kjer si lahko ogledate utrinke iz naših preteklih srečanj – povezava »NOVICE ZA ČLANE«.

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo srečanja z vami!

izr. prof. dr. Denis Čaleta
Predsednik Slovenskega združenja korporativne varnosti
tel: +386 31 358 502
ICS - Institut za korporativne varnostne študije