Srečanje članov EU projekta CyberSEAS v Bilbau

08. februar 2024

Uspešno se je zaključilo srečanje članov EU projekta CyberSEAS (Cyber Securing Energy Data Services). Srečanje je potekalo 6. in 7. februarja v Španskem mestu Bilbao. Na srečanju sta bila prisotna dva predstavnika ICS Ljubljana, Denis Čaleta in Žiga Podgoršek.

Projekt CyberSEAS je projekt, ki ga financira Evropska unija in izboljšuje kibernetsko varnost evropskih elektroenergetskih sistemov (EPES).

Na srečanju je bil poseben fokus namenjen predstavitvi dosedanjega dela in rezultatov. Predstavljen je bil tudi napredek na področju razvoja tehnologij, ki bodo kasneje testirane v pilotnih okoljih projekta. Predstavljeni so bili tudi napredki posameznih tehnoloških rešitev, ki bodo testirane v pilotnih sredinah 6 pilotnih projektov. Piloti so formirani v Italiji, Sloveniji, Estoniji, Romuniji ter na Finskem in Hrvaškem.

Poseben poudarek je bil dan tudi krepitvi CyberSEAS Stakeholder Community, kamor so vabljeni tudi vsi zainteresirani predstavniki organizacij, ki delujejo v EPES ali kritični infrastrukturi.

Poleg ICS Ljubljana so bili na srečanju prisotni še drugi predstavniki projekta iz Slovenije, in sicer ELES, OPERATO, PETROL, SI-CERT in INFORMATIKA.

 • Cyber SEAS Bilbao3

  naprej

 • Cyber SEAS Bilbao

  nazaj

  naprej

 • Cyber SEAS Bilbao2

  nazaj

  naprej

 • Cyber SEAS Bilbao4

  nazaj