Predstavniki ICS-Ljubljana na zaključni konferenci dvoletnega projekta v okviru programa ERASMUS+

18. julij 2018

Predstavniki Instituta za korporativno varnostne študije, ICS-Ljubljana in Slovenskega združenja korporativne varnosti so aktivno sodelovali na zaključni konferenci v okviru projekta "Safety and diversity in Europe - efficient training modules for prevention of extremism by trainees and staff of private security services in Europe", ki se je zgodila 16. in 17. julija v Frankfurtu.

Tokrat je izr. prof. dr. Denis Čaleta mednarodnim partnerjem predstavil zaključke iz nacionalne delavnice, ki jo je v okviru projekta organiziral inštitut ICS konec maja v Ljubljani. Nato je zbranim predstavil slovenski pogled na dvoletni projekt in se dotaknil možnosti nadaljnjega sodelovanja v okviru kakega novega projekta.

Med povabljenci na zaključno srečanje sta bila tudi ga. Catherine Piana, generalna direktorica CoESS-a (Confederation of European Security Services) in g. Harald Olschok, generalni direktor BDSW Association of Private Security Industry (nemške zbornice za zasebno varovanje).

Dvoletni projekt se bo zaključil konec meseca avgusta. V okviru projekta bo izšla strokovna knjiga oz priročnik, ki bo v pomoč kasnejšim izobraževanjem na tem področju.

erasmus
ERASMUS_PARTNERJI_1