Predstavnika ICS Ljubljana in Slovenskega združenja korporativne varnosti na partnerski konferenci v Nemčiji

18. november 2015

V začetku novembra je bila vsakoletna jesenska partnerska konferenca proizvajalca videonadzornih sistemov MOBOTIX AG, Kaiserstrasse, D-67722 Langmeil, Nemčija, na kateri se zbere večina partnerjev tega proizvajalca. Letos se je te konference udeležilo okoli 170 partnerjev iz celega sveta, med njimi tudi g. Miran Vršec in g. Vito Murgel, kot predstavnika ICS Ljubljana.

Na konferenci so bili poleg samega podjetja in prodajnega programa predstavljeni razvojni dosežki:

MOBOTIX AG je programersko podjetje, ki ima v svojem programu tudi razvoj in proizvodnjo IP video nadzornih sistemov. Celoten razvoj in proizvodnja sta locirana v Nemčiji. Začetki razvoja in proizvodnje IP video nadzornih sistemov segajo v leto 2005, od letu 2012 je v programsko opremo videonadzornih kamer vključen paket napredne video analitike, leta 2013 pa je bila programska oprema videonadzornih kamer Mobotix posodobljena z uporabo tehnologije, imenovane "MxActivitySensor", ki zaznava premikanje predmetov tudi v najslabših vremenskih pogojih, kot so močan dež, neurje in močno sneženje. Premiki, kot so tresenje dreves pred videonadzorno kamero in samo zibanje videonadzorne kamere zaradi vetra se kompenzira, kar bistveno zmanjša število lažnih alarmov.

Poleg ostalega je značilnost video nadzornih sistemov Mobotix decentralizirana arhitektura, ki poveča zanesljivost in zmanjšuje stroške porabe sistemskega prostora, video nadzorni sistemi so zato zelo zanesljivi, ​​potrebujejo manj strežnikov, manj delovnih postaj in manjšo omrežno infrastrukturo, imajo majhno porabo električne energije, s čemer se zmanjšuje stroški celotnega sistema.

V letu 2015 je MOBOTIX AG vse svoje IP video nadzorne kamere opremil s 6MP "Moonlight" senzorsko tehnologijo, ki je izredno občutljiva na svetlobo, videoposnetki pa so tudi v zelo šibki svetlobi visoko kontrastni in popolnoma razločni. Vse videonadzorne kamere imajo vgrajen mikrofon in zvočnik za dvosmerno zvočno komuniciranje.

Nov programski paket, imenovan "MxManagementCenter", ki je bil predstavljen na partnerski konferenci, v vseh pogledih poenostavlja nadzorovanje in upravljanje sistemov tehničnega varovanja. Programski paket nima omejitev glede števila povezanih videonadzornih kamer in števila uporabnikov, obenem pa omogoča priklop, nadzorovanje in upravljanje tudi ostalih sistemov tehničnega varovanja. Razvojni projekt za leto 2016 predvideva posodobitev, ki bo omogočila priključitev IP videonadzornih kamer drugih proizvajalcev na ta programski paket.

Z novo linijo videonadzornih kamer za notranjo montažo je MOBOTIX v letu 2015 dopolnil svojo ponudbo. Tudi te videonadzorne kamere so opremljeno s tehnologijo 6MP "Moonlight", uporabljajo pa tudi tehnologijo poloble za doseganje 360 ​​° pogleda brez kakršnih koli mrtvih kotov.

MOBOTIX IPC Fall 2015 9 11 2015 Langmeil Nemija 1
MOBOTIX IPC Fall 2015 9 11 2015 Langmeil Nemija 4
MOBOTIX IPC Fall