Predstavnik ICS na pomembnem strateškem forumu v ZDA

25. september 2017

Dr. Denis Čaleta se je v času od 09. do 24. septembra 2017 v "Center for Civil-Military Relations" v Monterey-u, Kalifornija, ZDA, udeležil pomembne strateške razprave o izzivih, ki jih prinašajo grožnje modernega terorizma. Srečanje je potekalo med predstavniki držav skozi katere so bile zastopane vse svetovne regije, kar je dalo razpravam še posebno vrednost. Vsekakor je terorizem globalni problem, ki pa ima v določenih regijah pomembne specifike. V razpravi so sodelovali predstavniki akademske skupnosti, neposrednih odločevalcev, kakor tudi praktiki, ki se s preprečevanjem tega problema ukvarjajo neposredno v svojih organizacijskih enotah.

Povezovanje strokovnjakov na globalni ravni je nujno za uspešno nadaljevanje procesov preprečevanja terorističnih groženj in pravilnega razumevanja vzrokov za njegovo pojavljanje. V okviru dogodka so se udeleženci spomnili tudi obletnice tragičnih dogodkov terorističnega napada na ZDA in žrtve počastili z minuto molka.

Pogovori so tekli tudi o pomembnem tradicionalnem mednarodnem dogodku z nazivom "Counter Terrorism Challenges in SE Europe", ki se bo v maju 2018 organiziral v Sloveniji.