Obvestilo o septembrskem srečanju članov Slovenskega združenja korporativne varnosti

16. avgust 2023

Novice za člane SKZV+

Spoštovane članice in člani, upamo, da ste ob nedavni ujmi, ki je prizadela Slovenijo ostali na varni strani. Hkrati pa je za nami počitniško obdobje, kjer ste si, upamo, nabrali nove energije.

V preteklem obdobju smo prejeli ogromno vprašanj povezanih s tematiko brezpilotnih letal. Zaradi navedenega smo se skupaj z Javno agencijo za civilno letalstvo Republike Slovenije in Ministrstvom za infrastrukturo odločili, da bo tematika našega naslednjega srečanja namenjena ravno izzivom in razvojnim korakom na področju uporabe brezpilotnih letalnikov.

Srečanje Slovenskega združenja korporativne varnosti bomo organizirali v torek 19. septembra 2023 ob 16:30-18:30 uri.

Časovnica srečanja:

-16:30 – Zbor udeležencev

-16:35-16:40 – Pozdravni nagovor predsednika združenja, v.d. direktorja agencije in predstavnika ministrstva za infrastrukturo

-16:40-17:20 – Predstavitev izzivov in dobre prakse na področju brezpilotnih letalnikov (registracija, klase plovil, uvajanje cone prepovedi preletov, licenciranje in uporaba brezpilotnikov za varnostne naloge) – predstavnik Agencije RS za civilno letalstvo

-17:20-17:40 – Razvoj nove EU in nacionalne regulative na področju brezpilotnih letalnikov (predstavnik Ministrstva za infrastrukturo in predstavnik Agencije RS za civilno letalstvo)

-17:40-18:10 – Vprašanja in razprava udeležencev

-18:10-18:30 – Zahvala gostiteljem in kratko druženje članov

Lokacija tokratnega srečanja bo v konferenčni dvorani Ministrstva za javno upravo, Langusova ulica 4, 1000 Ljubljana.

Prosim, da svojo prisotnost (oz. odsotnost) na dogodku javite najkasneje do 15. septembra 2023 na elektronski naslov zdruzenje@ics-institut.si ali tel. 041/223-455 (Eva Čaleta). Vse informacije vezane z navodili vam posredujemo na podlagi vaše potrditve udeležbe na srečanju. Hkrati vas vabimo na ogled članskih spletnih strani, kjer si lahko ogledate utrinke iz naših preteklih srečanj – povezava »NOVICE ZA ČLANE«.


Lepo vas pozdravljamo in se resnično veselimo srečanja z vami.