Obvestilo o novembrskem srečanju članov Slovenskega združenja korporativne varnosti

21. november 2010

Novice za člane SKZV

Člani Združenja korporativne varnosti so se 19. novembra 2010 udeležili novembrskega srečanja, ki ga je tokrat gostila Slovenska vojska in sicer podpredsednik združenja kolega Robert Klinar. Omenjeni član trenutno opravlja naloge Poveljnika 17. bataljona vojaške policije Slovenske vojske.

Na dinamični prikazni vaji so nam njegovi kolegi, v okviru svojih pristojnosti, prikazali namenske postopke delovanja vojaške policije. Pripadniki enote PEST so nam predstavili taktične postopke varovanja oseb, odkrivanja in uničevanja eksplozivnih naprav, ter obvladovanja storilcev najtežjih kaznivih dejanj. Pri izvedbi dinamične vaje so bila uporabljena različna sredstva in sicer poleg celotne palete specialne oborožitve tudi helikopter in druga prevozna sredstva ter vodni top za uničevanje eksplozivnih naprav. Za odkrivanje eksploziva pa so nam prikazali tudi postopke z uporabo službenega psa, specializiranega za odkrivanje eksploziva. Po končani dinamični vaji so nam predstavili tudi opremo in oborožitev, ki jo vojaška policija uporablja pri teh aktivnostih. Po končanem prikazu nam je poveljnik 17. bataljona vojaške policije podrobno razložil namen, organizacijo in vlogo vojaške policije, ki predstavlja pomemben del modernih oboroženih sil. Po dinamični in vsebinski razpravi so člani s strani vojaške policije prejeli simbolična spominska darila za spomin na omenjeno srečanje.

V tem trenutku izkoriščamo to priložnost, da se še enkrat zahvalimo pripadnikov 17. bataljona vojaške policije za topel sprejem in profesionalno izvedbo prikazanih aktivnosti.

Doc.dr. Milan Vršec, l.r.

Predsednik Slovenskega združenja korporativne varnosti

Picture 168
Picture 283
Picture 349
Picture 529
Picture 547
Picture 631