Obvestilo o januarskem srečanju članov Slovenskega združenja korporativne varnosti

05. januar 2021

Novice za člane SKZV

Spoštovani članice in člani upamo, da ste prijetno preživeli vstop v novo leto. Še enkrat vam želimo vse dobro v letu, ki je pred nami. Kot smo obljubili, aktivno nadaljujemo z organizacijo naših skupnih srečanj. Tokrat imamo pred seboj možnost, da aktivno sodelujemo s svojimi predlogi pri nastajanju nove Strategije kibernetske varnosti Republike Slovenije. Zaradi navedenega bomo naše srečanje namenili razpravi in oblikovanju predlogov Slovenskega združenja korporativne varnosti, ki bodo kolegom na Upravi za informacijsko varnost pomagali pri pripravi učinkovite strategije. Srečanje članov združenja bo potekalo v torek 12. januarja 2021 ob 13:00 uri. Tudi tokrat bo srečanje zaradi razmer, ki veljajo v Sloveniji, potekalo preko spletne platforme.

V procesu priprave omenjene strategije je pravi čas, da se sliši pričakovanja in dobre prakse, ki smo jih ustvarili v Slovenskem združenju za korporativno varnost, s posebnim poudarkom na upravljalcih kritične infrastrukture in izvajalci bistvenih storitev. Del srečanja bo namenjen predstavitvi vaših predlogov v zaključnem delu pa bomo poskusili izoblikovati zaključke, ki jih bomo posredovali na zgoraj navedeno Upravo za informacijsko varnost. Zaradi lažje priprave in videnja razprave vas prosim, da nam posredujete vaše okvirne predloge in razmišljanja na naslov denis.caleta@ics-institut.si najkasneje do 11.1.2021. Vaše predloge boste lahko na srečanju tudi podrobneje obrazložili.

Za osnovo in boljše izhodišče vam v prilogi posredujemo tudi do sedaj veljavno strategijo in zapisnik delavnice, ki smo jo ob koncu leta 2020 izvedli na temo priprave strategije kibernetske varnosti.

Dnevni red:

  • 12:50 vzpostavitev seje in preverjanje zveze
  • 13:00 predstavitev metodologije dela in osnovnih težišč
  • 13:10-13:50 podrobna predstavitev posameznih predlogov članov
  • 13:50-14:30 diskusija članov združenja in oblikovanje skupnih stališč
  • 14:30 končanje on-line srečanja

Prosim, da svojo prisotnost (oz. odsotnost) na dogodku javite najkasneje do 11. januarja 2021 na elektronski naslov zdruzenje@ics-institut.si ali tel. (0)5 905 43 00. Vse informacije vezane z navodili za prijavo v sejo srečanja vam posredujemo na podlagi vaše potrditve udeležbe na srečanju. Hkrati vas vabimo na ogled članskih spletnih strani, kjer si lahko ogledate utrinke iz naših preteklih srečanj – povezava »NOVICE ZA ČLANE«.

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo srečanja z vami!

izr. prof. dr. Denis Čaleta
Predsednik Slovenskega združenja korporativne varnosti
tel: +386 31 358 502
ICS - Institut za korporativne varnostne študije