Obvestilo o januarskem srečanju članov Slovenskega združenja korporativne varnosti

31. december 2019

Novice za člane SKZV

Spoštovani, v sredo 15. januarja 2020 ob 16,30 uri vas vabimo na prvo srečanje članov Slovenskega združenja korporativne varnosti v letu 2020. Tokratno srečanje bodo tradicionalno gostili dve pomembni javni instituciji Urad Informacijske pooblaščenke in SI-CERT (Slovenian Computer Emergency Response Team), ki sta tudi korporacijska člana našega združenja.

Predstavniki Urada Informacijske pooblaščenke RS in SI-CERT-a nas bodo seznanili z glavnimi ugotovitvami preteklega leta, s stanjem na področju varovanja osebnih podatkov in dostopu do informacij javnega značaja ter kibernetske varnosti v Republiki Sloveniji, informacijskih tveganj, in kibernetskih napadov. Izpostavljeni bodo najbolj odmevni primeri, statistika preteklega obdobja in seveda dobre prakse ter napotila za prihodnje obdobje. V prihodnjem obdobju se pričakuje pomembne izzive na omenjenih področjih. Zadnji del srečanja bo namenjen razpravi in izmenjavi izkušenj o dobrih praksah iz naših organizacijskih okolij.

Dnevni red:

  • 16,30 sprejem udeležencev in pozdravni nagovor
  • 16,40-17,20 predstavitev vsebine IP RS (težiščne ugotovitve inšpekcij na področju varovanja osebnih podatkov in izkušnje ter izzivi po uvedbi GDPR);
  • 17,20-17,50 predstavitev vsebine SI-CERT (trende zlorab informacijskih sistemov, ki so jih zaznali v letu 2019);
  • 17,50-18,30 Razprava in druženje
  • 18,30 odhod udeležencev

Prosim, da svojo prisotnost (oz. odsotnost) na dogodku javite najkasneje do 10. januarja 2020 na elektronski naslov zdruzenje@ics-institut.si. Zbor udeležencev je 10 minut pred začetkom srečanja in sicer v avli poslovne zgradbe Slovenijalesa na naslovu Dunajska cesta 22, Ljubljana. Hkrati vas vabimo na ogled članskih spletnih strani, kjer si lahko ogledate utrinke iz naših preteklih srečanj – povezava »NOVICE ZA ČLANE«.

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo srečanja z vami!

izr. prof. dr. Denis Čaleta

Predsednik Slovenskega združenja korporativne varnosti

tel: +386 31 358 502

ICS - Institut za korporativne varnostne študije