Obvestilo o izvedenem srečanju članov združenja korporativne varnosti

21. oktober 2010

Novice za člane SKZV

V torek 19. oktobra 2010 so se ponovno v prijetnem okolju Nebotičnika srečali člani Združenja korporativne varnosti. V sproščenem vzdušju sta dr. Denis Čaleta in mag. Miran Vršec predstavila načrte Inštituta za korporativne varnostne študije ter začrtan program delovanja Združenja korporativne varnosti. Posebna pozornost je bila usmerjena na najavo prihajajočega nacionalnega strokovnega posveta s področja standardizacije in akreditacije v procesih korporativne varnosti, ki ga organizira ICS, Ljubljana in se bo izvedel 16.11.2010 v konferenčnih prostorih M hotela v Ljubljani. V okviru dela Združenja korporativne varnosti pa je bilo najavljeno, da bo novembersko srečanje gostila Slovenska vojska in sicer podpredsednik združenja kolega Robert Klinar, ki trenutno opravlja naloge Poveljnika 17. bataljona vojaške policije Slovenske vojske. Na dinamični prikazni vaji nam bodo njegovi kolegi v sodelovanju z Uradom za varnost in zaščito iz MNZ prikazali postopke varovanja predsednika Republike Slovenije. Aktivnost bo potekala 19.11.2010 v vojašnici Franc Rozman Stane v Ljubljani. O podrobnostih bomo še naknadno obvestili vse člane združenja.

Svečano so bili v združenje sprejeti novi člani in sicer g. Jože Grozde, g. Peter Kotar, g. Zdenko Hriberšek in g. Jelenko Vidic. Podeljene so jim bile članske izkaznice s posebnim poudarkom na poslanstvu združenja, katero je zapisano tudi na samih članskih izkaznicah in sicer:

»Ustvarjamo vezi, ki bogatijo ter tako gradimo pot do uspeha!«

Duh združenja simbolizira latinski izraz »Ab uno disce omnes« (Po enem spoznaj vse).

V nadaljevanju so Predsednik združenja dr. Milan Vršec, dr. Denis Čaleta in mag. Miran Vršec predstavili najnovejša spoznanja in trenutno stanje na področju kritične infrastrukture. Razprava je bila sumerjena v zadnje ukrepe na nacionalnem področju pri določanju kriterijev kritičnosti, sprejetju definicije kritične infrastrukture, pripravi določenih predpisov s tega področja in aktivnosti določanja Evropske kritične infrastrukture. Obvladovanja tveganj tej infrastrukturi je bila v nadaljevanju rdeča nit diskusije pri kateri so sodelovali vsi člani združenja.

V zaključku srečanja se je članom predstavil tudi novi kandidat za članstvo v združenju in sicer g. Dimitrij Lokovšek iz podjetja Hit. Poudarjeno je bilo, da si v združenju veselimo njegove odločitve po včlanitvi v združenje saj je s svojimi bogatimi izkušnjami in strokovnimi referencami več kot dobrodošel.

Srečanje se je nadaljevalo in zaključilo ob sproščeni debati v okviru prijetnega ambijenta restavracije Nebotičnik.

Dsc01173
Dsc01175
Dsc01177
Dsc01178