Dogodek Zaščita kritične infrastrukture pred kibernetskimi grožnjami

12. julij 2022

Novice za člane SKZV

Urad Vlade RS za informacijsko varnost, ki je tudi član Slovenskega združenja za korporativno varnost, Ministrstvo za zunanje zadeve RS ter Microsoft bodo organizirali hibridni dogodek z naslovom »Zaščita kritične infrastrukture pred kibernetskimi grožnjami (analiza ustrezne regulacije, dobrih praks, mednarodnega prava in norm)«.

Dogodek se bo odvijal v torek, 26. julija 2022, ob 13:15 EST v Stalni misiji Republike Slovenije pri Združenih narodih v New Yorku ter tudi na spletu.

Kritična infrastruktura in z njo povezane bistvene storitve so jedro naših družb. Vendar pa jih spletna povezljivost izpostavlja vedno večjim zlobnim elementom kibernetskega prostora, saj različni akterji izkoriščajo kibernetski prostor za povzročanje nesreče, zbiranje obveščevalnih podatkov, zahtevanje odkupnine in namerno uničenje ali motenje storitev. Ko gre za kritično infrastrukturo, lahko ta dejanja povzročijo resno krizo ali celo povzročijo kinetični konflikt. Zato morajo tako ponudniki kot uporabniki ponovno razmisliti o varnostnih funkcijah, protokolih in ustreznih predpisih.

Med interaktivno, hibridno delavnico vam bodo predstavili opredeljena priporočila, in predstavili kako je mogoče partnerstva več deležnikov izkoristiti za izboljšanje zaščite kritične infrastrukture na nacionalni, regionalni in mednarodni ravni.

Več o dogodku in sami prijavi si lahko pogledate na naslednji povezavi https://www.gov.si/dogodki/2022-07-26-zascita-kriticne-infrastrukture-pred-kibernetskimi-groznjami/.