Člani Slovenskega združenja korporativne varnosti na obisku v Telekomu Slovenije

11. april 2012

Novice za člane SKZV

Člani Združenja korporativne varnosti smo se 10. aprila 2012 udeležili rednega aprilskega srečanja. Tokrat so nas v svoji predstavitvi gostili kolegi iz Telekoma Slovenije. V svoji predstavitvi sta nam v uvodu g. Peter Jeglič, direktor splošnega sektorja in g. Sašo Korenjak, vodja službe za varnost v podrobnosti predstavila naloge in umeščenost korporativne varnosti in njen vpliv na obvladovanje tveganj v tako kompleksnem okolju, kot ga predstavlja Telekom Slovenije. V nadaljevanju smo si ogledali varnostno-nadzorni center in se v podrobnosti seznanili s procesi njegovega delovanja ter vloge, ki jo ima pri obvladovanju tveganj za objekte Telekoma Slovenije. V tem okviru smo se v podrobnosti seznanili tudi z delovanjem infraneta. Na koncu smo si v sproščenem vzdušju in pogostitvi izmenjali tudi neposredne izkušnje drugih organizacijskih okolij iz katerih prihajajo člani Slovenskega združenja korporativne varnosti.

V zahvalo je predsednik Slovenskega združenja korporativne varnosti direktorju g. Jegliču predal najnovejšo knjigo ICS z naslovom "Corporate security in dynamic global environment - challenges and risks" s posvetilom, g. Sašu Korenjaku je predal posebno plaketo z vgraviranim simbolom združenja in gesli Slovenskega združenja korporativne varnosti »Ustvarjamo vezi, ki bogatijo ter tako gradimo pot do uspeha!« in »Ab uno disce omnes (po enem spoznaj vse)«. Na koncu se je posebej zahvalil tudi kolegu in članu združenja g. Janku Cerkveniku. Ob tem je tudi sporočil sklep upravnega odbora združenja in sicer, da smo v svoje vrste sprejeli Telekom Slovenije, kot 13 korporativnega člana združenja.

Uradna slovesnost sprejema novih članov se bo odvijala ob otvoritvi nacionalnega posveta z naslovom "Korporativna varnost – predpogoj za uspešno delovanje gospodarstva", ki bo potekal v veliki dvorani Državnega sveta Republike Slovenije in sicer 24.04.2012 ob 09,00 uri.

Ob sproščeni razpravi smo se razšli v pričakovanju našega naslednjega srečanja.

Dsc 0010 kopija
Dsc 0011
Dsc 0014
Dsc 0015
Dsc 0017