Člane Slovenskega združenja korporativne varnosti gostilo podjetje Telekom Slovenije

15. junij 2022

Novice za člane SKZV+

Junijsko srečanje članov Slovenskega združenja korporativne varnosti je gostilo podjetje Telekom Slovenije, ki je tudi korporativni član združenja. Tokratno srečanje je bilo namenjeno ogledu Operativnega centra kibernetske varnosti (OCKV). Operativni center kibernetske vernosti pa je tudi letošnji prejemnik nagrade Slovenian Grand Security Award v kategoriji »Najbolj inovativne varnostne rešitve«.

Srečanje je odprl predsednik združenja dr. Denis Čaleta z uvodnim nagovorom ter članom zaželel prijeten dopust, saj je bilo to zadnje srečanje pred poletnimi počitnicami, nato pa je predal besedo gostiteljem. V njihovem imenu nam je dobrodošlico zaželel mag. Gregor Janc, direktor Korporativne varnosti v Telekomu Slovenije, ter na kratko predstavil kako bo potekalo srečanje. Nato je besedo predal Daliborju Vukoviču, specialistu za kibernetsko varnost, ki je predstavil ključne funkcije Operativnega centra kibernetske varnosti. Predstavil je, da kibernetska tveganja sodijo v najpomembnejša operativna tveganja, zato je hitro odzivanje nanje in ustrezno reševanje izrednega pomena. Njihov operativni center kibernetske varnosti zagotavlja hitro in učinkovito odzivanje na kibernetske napade, zmanjševanje škode ob morebitnih napadih, zbiranje dokazov, zniževanje kibernetskih varnostnih tveganj, itd. Pri Telekomu so združili izkušnje operativnih služb omrežnega operativnega centra in storitvenega operativnega centra, ter jih prenesli v Operativni center kibernetske varnosti.

Po tej predstavitvi so člane v dveh skupinah odpeljali na ogled Operativnega centra kibernetske varnosti, kjer so jih gostitelji seznanili tudi s pomembnimi izkušnjami in trendi, ki se kažejo pri zaznavanju kibernetskih tveganj s katerimi se soočajo pri svojem delovanju. Tam so skozi razpravo z člani združenja, odgovorili še na vsa zastavljena vprašanja.

Za konec se je dr. Čaleta zahvalil gostiteljem za izvrstno organiziran dogodek in jim poklonil manjše darilo v zahvalo. Srečanje so nato zaključili v prijetnem klepetu ob odlični pogostitvi in kavici.