16. 05. 2018

Praktična delavnica: »PET KORAKOV ZA PRIPRAVO NA GDPR«

Uvod

Pet korakov za pripravo na GDPR

1) Miti in resnice o GDPR: ključne (ne)resnice o tem kaj bo GDPR od nas zahteval.

2) Pregled stanja: kako urediti obdelave osebnih podatkov, da bo skladna z zakonodajo.

3) Varnost in zavarovanje osebnih podatkov: ključni ukrepi in ključne ranljivosti.

4) Pooblaščene osebe za varstvo podatkov: kdo so, kakšne so njihove naloge, jih sploh potrebujemo?

5) Nadgradnja: vgrajena in privzeta zasebnost, certifikati in posvetovanja.

Predavatelj

Mag. Matjaž Drev, državni nadzornik, Urad Informacijskega pooblaščenca

Mag. Matjaž Drev je državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov pri Informacijskem pooblaščencu RS. V okviru te funkcije izvaja inšpekcijske in prekrškovne postopek s področja varstva osebnih podatkov. V preteklosti se je preizkusil v več vlogah, kot sistemski administrator, novinar in raziskovalec, zato k izzivom (ne)varnosti, nadzora in zasebnosti pristopa izrazito interdisciplinarno. Strokovno pozornost namenja presečišču prava in informacijske tehnologije, področju ki že določa sedanjost in prihodnost varstva osebnih podatkov. Glavni izzivi s katerimi se sooča kot državni nadzornik, so varovanje osebnih podatkov v svetu velikih podatkov, interneta stvari, oblačnega računalništva in nenehnega iskanja ustreznega ravnotežja med zasebnostjo, nadzorom in varnostjo.
Sicer nastopa tudi kot predavatelj na različnih konferencah, nekaj časa pa je bil aktivni član Delovne skupine člena 29 v Bruslju, kjer je sodeloval pri pripravi evropskih politik s področja varstva osebnih podatkov.

Lokacija

Konferenčna dvorana Gospodarske zbornice Slovenije

Dimičeva ulica 13

1000 Ljubljana

OPIS DELAVNICE

Pred vrati je implementacija nove evropske uredbe GDPR, ki stopi v veljavo 25. maja 2018. Varovanje osebnih podatkov v organizacijah in podjetjih predstavlja pomemben segment obvladovanja tveganj varovanja ključnih informacij. Z neupoštevanjem tega dejstva je organizacija ali podjetje v večini primerov izpostavljeno zlorabam na področju varovanja osebnih podatkov s tem pa ogroža dobro ime podjetja, konkurenčne prednosti in predvsem nevarnosti odškodninskih tožb in drugih sodnih ter prekrškovnih postopkov, ki imajo lahko pomembne posledice za delovanje podjetja.

Kako bo sprejem GDPR vplival na naše poslovanje? V ta namen vam bomo poskušali v petih korakih predstaviti, kako se pripraviti na sprejem nove uredbe.

Pet korakov za pripravo na GDPR:

1) Miti in resnice o GDPR: ključne (ne)resnice o tem kaj bo GDPR od nas zahteval.

2) Pregled stanja: kako urediti obdelave osebnih podatkov, da bo skladna z zakonodajo.

3) Varnost in zavarovanje osebnih podatkov: ključni ukrepi in ključne ranljivosti.

4) Pooblaščene osebe za varstvo podatkov: kdo so, kakšne so njihove naloge, jih sploh potrebujemo?

5) Nadgradnja: vgrajena in privzeta zasebnost, certifikati in posvetovanja.

KDO BO VODIL DELAVNICO

Z odličnim predavateljem mag. Matjažem Drevom, nadzornikom Informacijskega pooblaščenca Republike Slovenije, vam bomo skozi odlično praktično delavnico predstavili glavne izzive in predvsem podali prave rešitve, ki jih boste neposredno lahko takoj uvedli v prakso svojih organizacijskih sredin. Poseben čas bo na posvetu namenjen odgovorom na vaša vprašanja in razpravi z neposrednimi rešitvami!