22. 10. 2020

Okrogla miza »Kaj lahko ponudniki storitev in tehnologij dodajo v mozaik višje kibernetske varnosti?«

Voden pogovor s strateškimi voditelji izbranih poslovnih organizacij bo vodil dr. Denis Čaleta, predstavnik Instituta za korporativne varnostne študije in predsednik Slovenskega združenja korporativne varnosti.

Uvod

V mesecu kibernetske varnosti nadaljujemo razprave, kako še okrepiti sisteme v naših organizacijah, ki bodo zagotavljali še višjo stopnjo varnosti procesov in informacij z vidika kibernetske varnosti. Danes si težko predstavljamo delovanje naših informacijsko-varnostnih sistemov brez podpore naših pogodbenih partnerjev. To pa pomeni, da so izvajalci in ponudniki varnostnih storitev ravno tako pomemben del celotnega sistema oz. mozaika, ki ga moramo izgraditi za ustrezno zagotovitev varnosti v naših organizacij. Glede na to, da smo v preteklih pogovorih z upravljalci kritične infrastrukture, izvajalci bistvenih storitev in strateškim managementov poslovnih organizacij, večkrat razpravljali kje vidijo glavne izzive za prihodnost. V tem okviru smo velikokrat poudarili pomen zunanjih poslovnih partnerjev, ki organizacijam s svojimi storitvami in tehnologijo pomagajo zagotavljati ustrezen nivo varnosti.

Vsebina okrogle mize

Tokrat se bomo na okrogli mizi pogovarjali s strateškimi voditelji nekaj pomembnih organizacij, ki v Republiki Sloveniji predstavljajo pomembne deležnike v sektorju ponudnikov storitev na področju korporativne in s tem posledično tudi kibernetske varnosti. Pogovor bo posebej usmerjen v težiščne izzive:

  • Kaj lahko ponudniki storitev naredijo za boljšo kvaliteto celovitega sistema korporativne in posledično tudi kibernetske varnosti?
  • Kako vzpostaviti še trdnejše poslovno in strokovno zaupanjem med organizacijami in ponudniki varnostnih storitev?
  • Katere so tiste kvalitete, ki jih želijo ponudniki posebej izpostaviti kot dodano vrednost na tržišču informacijsko- varnostnih storitev?
  • Kako zagotoviti ustrezno izobraževanje kadrovskega potenciala v obeh segmentih (na strani ponudnikov in prejemnikov)?
  • Kako zagotoviti sinergije na področju raziskav in razvoja, ki bodo prinesle višjo stopnjo in kvaliteto varnosti?
  • Kako ponudniki storitev razumejo potrebo po standardizaciji in certifikaciji svojih storitev in produktov?
  • Kaj lahko ponudniki varnostnih storitev pridodajo v nastajanju nove Strategije kibernetske varnosti Republike Slovenije?

Udeleženci okrogle mize

  • ga. Zdravka ZALAR - direktorica SMART IS
  • g. Peter CEFERIN – tehnični direktor SMART COM
  • g. Igor ZGONC – direktor SBR (Silver Bullet Risk)

Moderator okrogle mize bo dr. Denis Čaleta, Institut za korporativne varnostne študije.

Termin in lokacija okrogle mize

Termin: 22.10.2020 od 13:00 do 14:30 ure.

Lokacija: spletna platforma

Vse informacije vezane z navodili za prijavo v spletno platformo vam posredujemo na podlagi vaše poslane prijave (več spodaj).

Povzetek dogodka

V mesecu kibernetske varnosti nadaljujemo razprave, kako še okrepiti sisteme v naših organizacijah, da bodo zagotavljali še višjo stopnjo varnosti procesov in informacij z vidika kibernetske varnosti. V ta namen smo organizirali okroglo mizo z naslovom »Kaj lahko ponudniki storitev in tehnologij dodajo v mozaik višje kibernetske varnosti?« Srečanje je bilo zaradi razmer, ki veljajo v Sloveniji, organizirano preko spletne platforme.

Več o povzetku dogodka si lahko preberete v objavljeni novici na tej povezavi

Novica o dogodku