22. 10. 2015

Delavnica »KAKO PREPREČITI VARNOSTNA TVEGANJA MOBILNIH KOMUNIKACIJ?«

Uvod

V dinamičnem poslovnem okolju si težko predstavljamo svoje poslovanje brez uporabe telefona, interneta in ostalih informacijskih in komunikacijskih poti. Pri uporabi navedene komunikacijske tehnologije pa smo vsakodnevno izpostavljeni tveganjem, ki lahko pomembno vplivajo na naše delovanje in poslovni uspeh. Vsakodnevna praksa prisluškovanja, vdora v komunikacijsko-informacijske sisteme, zloraba identitete in ključnih informacij ter druge grožnje nas silijo k streznitvi, da je potrebno povečati naše zavedanje o varnosti uporabe sodobnih poti komunikacije. Se zavedamo, da smo lahko mi naslednji, ko nam bo nekdo prisluškoval pri našem pogovoru preko svojega mobilnega telefona?

Najpogostejše vprašanje je kaj storiti?

  1. Prvi korak je vsekakor povečati zavedanje o nevarnostih in se seznaniti z najpogostejšimi načini zlorab sodobnih komunikacijskih tehnologij;
  2. Z ustreznimi varnostnimi ukrepi in uporabo dodanih zaščitnih sistemov, ki ne predstavljajo nujno velikih finančnih stroškov, svojo komunikacijo narediti bolj varno.

ČE SE ZAVEDATE NEVARNOSTI VDORA V VAŠO MOBILNO KOMUNIKACIJO, PRIPRAVLJENE DELAVNICE NE SMETE ZAMUDITI!

Zaradi navedenega smo pripravili praktično strokovno delavnico z naslovom »Kako obvladati tveganja telefonskih komunikacij«, ki bo izvedena 22. oktobra 2015 v Ljubljani. Delavnica bo potekala v organizaciji Instituta za korporativne varnostne študije, ICS-Ljubljana, vodil pa jo bo priznani strokovnjak dr. Matej Kovačič iz Instituta Jožef Stefan.

Predavatelji

Dr. Matej Kovačič se v okviru svojega raziskovalnega dela ukvarja z vprašanji zasebnosti in nadzora v virtualnem prostoru ter preučevanjem kiberkriminala, pa tudi z informacijsko varnostjo in digitalno forenziko. Je avtor dveh knjig s področja zasebnosti Zasebnost na internetu (2003) in Nadzor in zasebnost v informacijski družbi (2006), knjige Linux na namizju (2010) ter več člankov s področja zasebnosti, nadzora, kiberkriminala in odprte kode.

V času svoje zaposlitve na Komisiji za preprečevanje korupcije je sodeloval tudi pri nastanku aplikacije Supervizor. Trenutno je zaposlen na Inštitutu Jožef Stefan.

Lokacija

Dogodek se bo odvijal v prijetnem okolju PLAZA hotela Ljubljani:

PLAZA hotel

Bratislavska cesta 8

1000 Ljubljana

info@plazahotel.si

Vsebina in namen

Pripravili smo vam praktično strokovno delavnico z naslovom »Kako obvladati tveganja telefonskih komunikacij«, ki bo izvedena 22. oktobra 2015 v Ljubljani. Delavnica bo potekala v organizaciji Instituta za korporativne varnostne študije, ICS-Ljubljana, vodil pa jo bo priznani strokovnjak dr. Matej Kovačič iz Instituta Jožef Stefan. Tema strokovne delavnice je ob zadnjih primerih prisluškovalnih afer, kot so Pirangate izredno aktualna. Na delavnici se boste imeli možnost seznaniti z zadnjimi primeri zlorab telefonskih in drugih komunikacij, se seznaniti z dobro prakso na področju varne uporabe telefonov in predvsem skozi praktičen prikaz zlorab dojeti, kako tvegana je nezaščitena uporaba telefonskih in drugih komunikacij.

Na omenjeni delavnici vas bomo opremili z znanjem in informacijami o vzrokih nastanka možnosti prisluškovanja in zlorab komunikacij, indikatorjih, ki vas opozorijo na zlorabo komunikacije, vzvodih za njeno preprečevanje in seveda pregledom dobrih praks ter realnih primerov, ki bodo omogočali kvaliteten proces učenja iz izkušenj.