Zaključena okrogla miza v okviru mednarodnega sejama Adria Security Summit v Ljubljani na temo: Izzivi in ​​možnosti za močnejše sodelovanje na področju korporativne varnosti v regiji

 

V sredo 12. septembra se je na Gospodarskem razstavišču odprl mednarodni sejem Adria Security Summit, ki že četrto leto zapored gostuje po različnih državah zahodnega Balkana.  Tokrat je bila na vrsti Slovenija. Ta mednarodni dogodek, ki nudi stičišče ponudnikom in uporabnikom varnostnih storitev, je privabil lepo število razstavljavcev in obiskovalcev.

V okviru tega dogodka je Slovensko združenje korporativne varnosti organiziralo okroglo mizo na temo "Izzivi in ​​možnosti za močnejše sodelovanje na področju korporativne varnosti v regiji". Vodil jo je dr. Denis Čaleta, predsednik Slovenskega združenja za korporativno varnost, na njej pa so sodelovali še g. Ljubomir Radović, podpredsednik Srbske asociacije managera korporativne bezbednosti, dr. Atanas Kozarev, predsednik Asociacije za korporativnu bezbednost Makedonije, g. Haris Delić – predstavnik Asociacije menadžera BIH in g. Aleksandar Đuričković iz Komora elektroinžinjera Crne Gore. Žal je zaradi nujnega dogodka svojo prisotnost opravičil g. Tomislav Hodak, predstavnik Udruge Hrvatskih managera sigurnosti (HUMS).

V sami razpravi smo lahko slišali različne poglede na korporativno varnost v posameznih državah. Slišali smo lahko predloge, kako okrepiti sodelovanje med regionalnimi združenji in kako zagotoviti, da bodo vsa združenja v regiji zadostno dejavna v mednarodnem združenju SE Corporate Security Association. V razpravi so se dotaknili procesa zaščite evropske ključne infrastrukture, ki je lahko ena od spodbud, da to sodelovanje na področju varnosti podjetij postane še močnejše. Naj izpostavimo težnjo vseh razpravljavcev, da se korporativna varnost premakne na prvo ali drugo raven upravljanja organizacije, torej blizu odločevalcem oz. strateškemu vodstvu podjetij. V zadnjem delu okrogle mize so bila izpostavljena tveganja, s katerimi se bodo v prihodnosti soočila podjetja na področju korporativne varnosti.

V zaključku pa je bilo še posebej izpostavljeno, da je potrebno zagotoviti širše regionalno sodelovanje, kjer bo regionalno združenje SE Corporate Security Association postalo močan partner na področju izobraževanja, standardizacije in spodbujanja korporativne varnosti. Za konec se dr. Denis Čaleta zahvalil udeležencem okrogle mize s priročnim darilcem, knjigo »Violent Extremism and Radicalization, Processes as Driving Factors to Terrorism Threats«, ki je izšla v tem letu v okviru inštituta.

Naj omenimo, da se je v okviru otvoritve okrogle mize odvila tudi manjša slovesnost, podelitev članskih izkaznic novim članom Slovenskega združenja korporativne varnosti.  Sprejeti so bili g. Dejan Radanovič iz Hranilnice Lon d.d., g. Igor Tomič, detektiv in g. Žiga Podgoršek iz Centra za informacijsko varnost na inštitutu ICS Ljubljana.

Fotogalerija

 

DSC_0764 DSC_0754

DSC_0760 DSC_0755

DSC_0767 DSC_0768

DSC_0780 DSC_0783

DSC_0784 DSC_0785

DSC_0788 DSC_0789

DSC_0793 DSC_0796

DSC_0797 DSC_0800

DSC_0802 DSC_0803

DSC_0770 DSC_0772

DSC_0774 DSC_0777

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
V REDU
Cookies help us deliver our services. By using our services you agree to our use of cookies.
OK