Svečana podelitev nagrad Slovenian Grand Security Award

 

Danes je potekala otvoritev odmevnega dogodka s področja korporativne varnosti, ki je združila vidne predstavnike gospodarstva, politike in seveda stroke. Dogodka se je udeležilo več kot 200 udeležencev tako iz slovenskega kot mednarodnega okolja.  »Dnevi korporativne varnosti 2018« potekajo v organizaciji Instituta za korporativne varnostne študije, ICS-Ljubljana in Slovenskega združenja korporativne varnosti. Konferenco so s svojimi svečanimi nagovori odprli dr. Denis Čaleta, predsednik organizacijskega odbora, g. Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, mag. Miloš Bizjak, državni sekretar ministrstva za obrambo, mag. Sonja Šmuc, generalna direktorica GZS in g. Boštjan Šefic, državni sekretar Ministrstva za notranje zadeve. Vsi so v svojih nagovorih poudarili zahtevnost varnostnega okolja, ki nas obdaja in pred naše organizacije postavlja  kompleksne zahteve za obvladovanje tveganj, katerim smo izpostavljeni. Varnost je postala dobrina, katera je v trenutnih razmerah izredno izpostavljena. Posebej je bilo poudarjeno, da korporativna varnost postaja pomemben proces na čelu novega razvoja slovenskega gospodarstva. Omenjeni dogodek pa predstavlja odlično priložnost za izmenjavo izkušenj, dobrih praks in predvsem najnovejših spoznanj kako učinkovito obvladovati tveganja, katerim so izpostavljene naše organizacijske sredine. Institut za korporativne varnostne študije s svojim aktivnim delovanjem predstavlja tisti prostor, kjer zelo aktivno sodelujejo organizacije in podjetja gospodarskega in javnega okolja ter s tem krepijo učinkovitost svojega delovanja na področju obvladovanja tveganj.

 

ICS_konferenca_1_87_-_Kopija

 

V okviru otvoritvene slovesnosti je bila podeljena prestižna nagrada »Slovenian Grand Security Award«, ki so jo prejeli najbolj izpostavljeni posamezniki in organizacije v letu 2017.

Nagrado za »najboljšega korporativno varnostnega managerja« je letos prejel g. Stanislav Veniger iz podjetja Zavarovalnica Triglav d.d., ki mu jo je podelil dr. Denis Čaleta, predsednik Slovenskega združenja korporativne varnosti. Nagrado za najbolj varno podjetje je tokrat prejelo podjetje CETIS d.d. Predsednik upravnega odbora g. Marko Mohar je prejel priznanje iz rok mag. Sonje Šmuc, generalne direktorice GZS. Nagrado za »najbolj varno mesto« je prejela mestna občina Nova Gorica. Župan g. Matej Arčon je prejel nagrado s strani g. Alojza Kovšce, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije. Gospod Boštjan Šefic je predal nagrado mag. Jasni Gabrič, Županji Občine Trbovlje v kategoriji »najbolj varna občina«. Tokrat je nagrado za »najbolj inovativno varnostno rešitev« prejelo podjetje Špica International d.o.o. Nagrado je prevzel direktor podjetja g. Tone Stanovnik, ki mu jo je predal g. Andrej Slapar, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav. V kategoriji »najboljša knjiga s področja varnosti« je bila letos nagrada podeljena g. Boštjanu Videmšku. Zaradi njegove odsotnosti je nagrado prevzel odgovorni urednik zunanje politične redakcije g. Veso Stojanov, ki mu jo je predal mag. Miloš Bizjak, državni sekretar ministrstva za obrambo. Časnik DELO je letos prepričal neodvisno komisijo in prejel nagrado v kategoriji »najbolj inovativna medijska podpora«. Nagrado je prevzel g. Miha Jenko, eden od prvih peres omenjenega časnika in sicer mu jo je predal mag. Aleksander Mervar, direktor podjetja ELES. Poleg podelitve nagrad v omenjenih kategorijah, pa je bila letos podeljena tudi posebna nagrada za življenjsko delo na področju korporativne varnosti, ki jo je iz rok mag. Mirana Vršca, soustanovitelj Instituta za korporativne varnostne študije prejel g. Dušan Dular iz podjetja Krka d.d..

Otvoritveno predavanje je tokrat izvedel prof. dr. Ernest Petrič, svetovalec predsednika republike in bivši predsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije in je bilo namenjeno predstavitvi »Pogled na izzive bodočega mednarodnega varnostnega okolja«.

 

Podrobna obrazložitev nagrad 

Fotogalerija:

 

ICS_konferenca_1_44 ICS_konferenca_1_53

ICS__5 ICS__10

ICS_konferenca_1_71 ICS_konferenca_1_84

ICS__11 ICS_konferenca_1_145 

ICS__9 ICS__6

ICS_konferenca_1_87

ICS__12 ICS__15

ICS__17 ICS__19

ICS__21 ICS__22

ICS__25 ICS__27

ICS_konferenca_1_116 ICS_konferenca_1_117

ICS__37 ICS__36

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
V REDU
Cookies help us deliver our services. By using our services you agree to our use of cookies.
OK