6. mednarodna konferenca »Dnevi korporativne varnosti 2015«

Mednarodna konferenca Dnevi korporativne varnosti z osrednjo temo »Korporativna varnost kot orodje v rokah strateškega managementa«, predstavlja tematsko znanstveno in strokovno srečanje vseh, ki se srečujejo s problemi upravljanja varnostnih tveganj v sodobnem varnostnem okolju. V okviru dnevov korporativne varnosti bo potekala tudi 2. mednarodna konferenca z nazivom »Informacijska varnost - danes in jutri" z osrednjo temo »Ali res razumemo kako obvladovati informacijska tveganja?«. Omenjeni konferenci predstavljata osrednja znanstvena in strokovna dogodka v regiji na področju korporativne varnosti.

 

Pomembni datumi:

  • Oddaja končne verzije predstavitve 09. marec 2015

  • Zadnja možnost prijave na konferenco 17. marec 2015

  • Izvedba mednarodne konference 18. in 19. marec 2015

 

.....

 

 

anigif


V okviru konference odmevna prireditev podelitve nagrad "Slovenian Grand Security Award"

 

Ob otvoritvi jubilejne mednarodne konference "Dnevi korporativne varnosti" je potekala zelo odmevna podelitev nagrad "Slovenian Grand Corporate Security Award" za dosežke v letu 2014. Otvoritveno slovesnost so s svojimi nagovori odprli dr. Denis Čaleta, predsednik Slovenskega združenja korporativne varnosti, g. Mitja Bervar, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, mag. Tatjana Bobnar, namestnica Generalnega direktorja policije, dr. Dragan Trivan, podpredsednik Gospodarske zbornice Beograd in dr. Franc Željko Županič, direktor Kontrole zračnega prometa Slovenije.

Nagrada je bila podeljena v vseh šestih kategorijah. Nagrade so podelili g. Mitja Bervar, predsednik Državnega Sveta Republike Slovenije,  izr. prof. dr. Jaka Vadnjal, Dekan GEA College-Fakulteta za podjetništvo ter  mag. Miran Vršec in dr. Denis Čaleta predstavnika Instituta za korporativne varnostne študije.

  • NAJBOLJ VARNO PODJETJE – Kontrola zračnega prometa Slovenije d.o.o. - nagrado je prevzel direktor dr. Franc Željko Županič
  • KORPORATIVNO VARNOSTNI  MANAGER LETA – g. Sašo Korenjak, Telekom Slovenije d.d. - nagrado je zaradi njegove odsotnosti prevzel g. Marko Boštjančič, svetovalec predsednika uprave
  • NAJBOLJ INOVATIVNA VARNOSTNA REŠITEV – podjetje Zarja Elektronika d.o.o. - nagrado je prevzel direktor g. Boris Grivič
  • NAJBOLJ VARNO MESTO - Mestna občina Ptuj - nagrado je prevzel Podžupan g. Gorazd Orešek
  • NAJBOLJŠA KNJIGA S PODROČJA VARNOSTI – g. Dejan Pavlović in g. Milan Stojanović za knjigo  "Ekonomska bezbednost poslovanja" - nagrado sta prevzela avtorja
  • INOVATIVNA MEDIJSKA PROMOCIJA VARNOSTI - Informativna oddaja ODMEVI, RTV Slovenija - nagrado sta v imenu ekipe, ki ustvarja oddajo prevzela ga. Mojca Pašek in g. Igor E. Bergant.

Obrazložitev nagrad

Medijski odzivi na dogodek internet

 

Nagrade so priznanje vsem nagrajencem za njihov trud in dosežke na področju zagotavljanja visoke ravni varnosti in novih inovativnih pristopov na področju obvladovanja tveganj. Pomembnost nagrade se odraža tudi skozi izredno medijsko odzivnost podelitve in seveda visokih gostov, ki so prišli v imenu njihovih organizacij prejeti to cenjeno nagrado.

 

V okviru mednarodne konference »Dnevi korporativne varnosti« potekala odmevna okrogla miza z vodilnimi managerji slovenskih podjetij

 

V okviru mednarodne konference, ki je potekala v organizaciji Instituta za korporativno varnostne študije, ICS-Ljubljana v času 18-19. marca 2015 v Ljubljani, je bila izvedena tudi odmevna okrogla miza na temo »Korporativna varnost kot orodje v rokah strateškega managementa«. Vodilni managerji slovenskih podjetij, ki so sodelovali so bili dr. Franc Željko Županič, direktor Kontrole zračnega prometa Slovenije, mag. Danilo Burnač, direktor Mariborskega vodovoda, dr. Iztok Podbregar član uprave Aerodroma Ljubljana in g. Igor Loborec, član vodstva ELES. Na okrogli mizi sta sodelovala tudi dr. Dragan Trivan podpredsednik Gospodarske zbornice Beograd in dr. Denis Čaleta, predsednik Slovenskega združenja korporativne varnosti. V razpravo pa se je aktivno vključil tudi g. Zlatko Lazarevič, poslovni direktor Interne klinike UKC. Okroglo mizo je vodila ga. Katja Fašink iz GEA Collega-Fakultete za podjetništvo.

V zelo dinamični razpravi so vsi razpravljavci poudarili pomen razvoja korporativne varnosti, ki je eden od ključnih orodij in dejavnikov, katerega ima strateški management na voljo za učinkovito obvladovanje tveganj. Dinamično varnostno okolje pred poslovanje organizacij postavlja vedno bolj kompleksna tveganja in grožnje, ki lahko resno ogrozijo poslovanje naših organizacij. To pa je jasen signal, da tudi strateški management prepoznava potrebo po učinkovitem delovanju korporativne varnosti, kot pomembnega predpogoja za varno delovanje organizacij v tem kompleksnem varnostnem in dinamičnem okolju. Korporativna varnost presega samo fizično in tehnično varnost, temveč je neposredno povezana z zagotavljanjem risk managementa v okviru neprekinjenega delovanja, informacijske varnosti, varovanja poslovnih skrivnosti in varnosti zaposlenih. Zaradi navedenega je potreba po sistemskem obvladovanju teh groženj še toliko bolj pomembna in je neposredno povezana tudi s poslovno uspešnostjo podjetij. Korporativna varnost se vedno bolj razvija v profesijo, ki ima pomembno mesto v družbi. Zavedanje o pomenu obvladovanja tveganj se med slovenskimi managerji počasi vendar nezadržno dviguje. Kvaliteta strokovnjakov, ki delujejo na področju korporativne varnosti pa bo tisti predpogoj, ki bo omogočil še hitrejšo organizacijsko umeščenost v slovenska podjetja. Izobraževanje je ključen dejavnik za učinkovito izvajanje korporativne varnosti in ne nazadnje ustrezne stopnje varnostne kulture v organizaciji. Vsi so se strinjali, da je interdisciplinarno podiplomsko izobraževanje, ki poteka na GEA College-Fakulteti za podjetništvo na področju managementa korporativne varnosti nujen predpogoj za kvalitetne kadre, ki bodo sposobni učinkovito opravljati svoje naloge v organizacijah.

 

Fotogalerija


0G8A1603 0G8A1668

_I6I2046 0G8A1611

0G8A1638 0G8A1652

0G8A1681 0G8A1661

0G8A1691 0G8A1716

_I6I2039 _I6I2098

DSC_1138 DSC_1146

DSC_1149 DSC_1152

DSC_1166 DSC_1163

DSC_1158 DSC_1167

DSC_1174 DSC_1181

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
V REDU
Cookies help us deliver our services. By using our services you agree to our use of cookies.
OK