3. Mednarodna znanstvena konferenca »Dnevi korporativne varnosti 2012«

Mednarodna znanstvena konferenca Dnevi korporativne varnosti z osrednjo temo »Upravljanju korporativne varnosti v multinacionalnih organizacijah in njihovo delovanje v globalnem varnostnem okolju«, predstavlja tematsko znanstveno in strokovno srečanje vseh, ki se srečujejo s problemi upravljanja varnostnih tveganj v sodobnem varnostnem okolju. Omenjena konferenca predstavlja osrednjo znanstveno in strokovno konferenco v regiji na področju korporativne varnosti.

 

Pomembni datumi:

  • Prijava naslovov referatov 04. januar 2012

  • Obvestilo avtorjem o sprejetju prijave referatov do 10. januarja 2012

  • Oddaja referatov 22. februar 2012

  • Oddaja končne verzije referatov v primeru recenzijskih dopolnil 05. marec 2012

  • Zadnja možnost prijave na konferenco 20. marec 2012

  • Izvedba znanstvene konference 21. in 22. marec 2012


Uspešno zaključena mednarodna konferenca "Dnevi korporativne varnosti"

 

V organizaciji Instituta za korporativne varnostne študije ICS, Ljubljana, se je uspešno končala mednarodna konferenca "Dnevi korporativne varnosti", ki je bila letos vsebinsko posvečena »Upravljanju korporativne varnosti v multinacionalnih organizacijah in njihovo delovanje v globalnem varnostnem okolju«. Mednarodna konferenca je ponovno dokazala, da predstavlja vrhunski dogodek v širši regiji JV Evrope na področju korporativne varnosti. To dejstvo dokazuje tudi več kot 100 udeležencev, ki se je na dogodku zvrstila v dveh dneh konference, predstavitev najbolj aktualnih tem s področja obvladovanja varnostnih tveganj, dve odmevni okrogli mizi, kjer so predstavniki strateškega javnega in gospodarskega okolja razpravljali o aktualnih problemih in rešitvah. Zgodovinski del dogodka vsekakor predstavlja podpis memoranduma o ustanovitvi SE Europe Corporate Security Association (SECSA), ki pomeni in predstavlja nov temelj širšega regijskega sodelovanja na področju korporativne varnosti in seveda novo kvaliteto.  Konferenco so s svojimi nagovori odprli mag. Blaž KAVČIČ, predsednik Državnega sveta, ga. Nataša PIRC MUSAR, Informacijska pooblaščenka in seveda dr. Dragan TRIVAN, podpredsednik privredne komore Beograd. Že otvoritveno predavanje g. Andreja PODVRŠIČA iz mednarodne korporacije DuPont, nam je odprlo nove dimenzije pristopov do obvladovanja tveganj v dinamičnem gospodarskem okolju. Odlične predstavitve so nadaljevali predavatelji iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Makedonije, BIH in Nemčije. Svoj del so k vsebinski zaokroženosti pridodali tudi sponzorji Reisswolf Slovenija, Protektas, Nova Panorama, ki so ob konferenci predstavili svoja zadnja spoznanja in tehnološke rešitve s področja obvladovanja tveganj. Organizatorji so za sproščeni del poskrbeli z družabno večerjo in degustacijo vrhunskih vin vinske kleti VERUS. Medijski sponzor A&S Adria je zagotovil, da je bila o odlični konferenci obveščena javnost v širšem regisjkem prostoru.

Ključni zaključki mednarodne konference so usmerjeni v dejstvo, da je učinkovito obvladovanje varnostnih tveganj nujen pedpogoj za uspešno delovanje organizacij javnega in zasebnega okolja. Za zagotovitev tega dejstva bo potrebno dvigniti zavedanje strateškega managementa o pomembni vlogi korporativne varnosti, ki lahko predstavlja odlično orodje za boljše obvladovanje tveganj v vseh ključnih procesih delovanja organizacije. Korporativni varnostni management potrebuje novo pomembnejšo mesto v organizacijskem in procesnem delu delovanja teh organizacij. Zagotovitvi tega dejstva bo bistveno pripomogel tudi novo vzpostavljen magistrski študij "Management korporativne varnosti".

 

Ustanovitev mednarodne asociacije “Southeast Europe Corporate Security Association (SESCA)”

Na svečani otvoritvi mednarodne konference "Dnevi korporativne varnosti", ki se je odvija 21. marca 2012 v Ljubljani, je bila formalno ustanovljena mednarodna asocijacija  “Southeast Europe Corporate Security Association (SESCA)”. Predsedniki ustanovnih nacionalnih asociacij Slovenije, Hrvaške in Srbije so svečano podpisali listino o ustanovitvi mednarodne asociacije, katera bo poredstavljala še pomembnejši korak k uveljavitvi korporativne varnosti. To je vsekakor zgodovinski trenutek, ki predstavlja še tesnejše sodelovanje sorodnih interesnih asociacij v tem delu Evrope.

 

Fotogalerija:

   

   

   

   

   

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
V REDU
Cookies help us deliver our services. By using our services you agree to our use of cookies.
OK